mandag 28. mars 2011

VEM KAN SEGLA FÖRUTAN VIND

Denne uken er det Vem kan segla förutan vind som er ukens korsang. En vakker korsang. Her fremført av et islandsk barnekor.



mandag 21. mars 2011

BREAKING UP IS HARD TO DO

En morsom korsang som passer for korsangere i (nesten) alle aldre! Her er den sunget av et mannskor, men den passer like godt til guttekor, jentekor, blandetkor eller hvilket som helst type kor du måtte synge i :) 



mandag 14. mars 2011

UKENS KORSANG - KYRIE AV LOTTI

Kyrie av Lotti er ukens korsang. Dette er en korsang som Jentekoret KALLIOPE holder på å øve inn. De er et kor for jenter mellom 18 og 25 år. Dersom du vil høre ukens korsang live, har KALLIOPE konsert 10. april i Bergen.





lørdag 12. mars 2011

Korsangertips #1

Dirigent Åsne Kvamme deler sitt beste kor-sangertips:

Å ha en jevn og aktiv luftstrøm er veldig viktig, og noe alle kan bli bedre til. En jevn luftstrøm er forutsetningen for god frasering.
Instinktet vårt gjør at vi stopper luftstrømmen når vi møter noe vi blir redd for, tenk på når du kvepper, da stopper luften helt opp. Dette slår også inn når vi skal opp på en høy tone, synge et vanskelig parti eller rett og slett blir litt nervøse på konsert. Da er det viktig å ha trenet bevisst på pust, og kunne styre luftstrømmen med tanken vår, siden luften er selve motoren, eller igangsetteren når du synger.


I neste uke kan du lese mer om hvordan det er å være dirigent, da vi har kor-snakket med Åsne :)