onsdag 31. oktober 2012

STOVNER SKOLEKOR SØKER NY DIRIGENT



Vil du være med og videreutvikle et av Oslos største barneskolekor, så er dette jobben for deg!
Stovner skolekor er 41 år. Pr i dag har koret ca 100 medlemmer
fra 1. til 7. klasse.

Koret har øvingslokaler på Stovner skole, og øver på onsdager mellom kl 13.45- 17.00. Grunnet korets størrelse og aldersspenn er øvelsene delt opp i 3 økter. (1.kl, 2-4kl. og 5-7kl.)

Koret har et ” årshjul ” som inneholder faste prosjekter. Flere arrangementer i forbindelse med jul, blant annet konsert med Hanne Krogh på Stovner senter. Faste innslag i vårsemesteret er 17.mai og kor-tur i juni.
Arbeids- og ansvarsområde:
·       Dirigent og musikalsk ledelse av barnekor
·       Medvirkning i elevkonserter (fellessamlinger på skolen)
Vi ser etter deg som:
·       Liker å jobbe med barn
·       Som liker utfordringer
·       Som liker å jobbe selvstendig og i team
Formelle kvalifikasjoner; Musikkfaglig-/korbakgrunn og erfaring med barn/barnekor.
Tiltredelse; 1.januar 2013.
Lønn; Etter avtale.
Søknadsfrist; 15. november 2012.
Søknaden sendes til; stovnerskolekor@hotmail.no
Har du spørsmål, ta kontakt med styret;
Berit K. Bjørstad: 40 43 68 91 eller
Inger Henden: 90 63 12 91

tirsdag 23. oktober 2012

Mye spennende på gang i Ung i Kor!


Den viktigste aktiviteten i Ung i Kor vil bestandig være aktiviteten i det lokale koret. Den hyggelige ukentlige øvelsen, spenningen forann konserten, en god musikkopplevelse sammen med andre og hyggelig samvær mellom barn og voksne vil bestandig ha et hovedfokus.

I tillegg til dette prøver Ung i Kor regionalt og sentralt å gi noen kompletterende tilbud. I sommer ble det gjennomført fire sommerskoler rundt om i landet med flere hundre deltakere samtidig som viderekomne sangere deltok i Norges Ungdomskor-prosjektet. I høst har det allerede skjedd spennende ting som dirigentkurs i Oslo og Egner-jubileum i Ung i Kor Vest. Om bare to uker blir det arrangert Korweekend med OBU, ABU og ØBU i Råde.

Videre utover i vinter og vår går det slag i slag med Tegnsangprosjekt i Ung i Kor Midt, et banebrytende mannskorprosjekt i Ung i Kor Nord og rekruttering av sangere til neste års Norges Ungdomskor. Til våren blir det landsmøte i Arendal med nye UKO-stemmer og planlegging av sommerskolene 2013.

Høyst sannsynlig blir det så et stort arrangement i Bergen i 2014 da Ung i Kor Vest ønsker å arrangere Europa Cantat Junior.


mandag 15. oktober 2012

Egner i 100!

 Forsvarets musikkorps Vestlandet og Ung i kor - Vest presenterer:


Thorbjørn Egner i hundre!


Den 12. desember er det 100 år siden Thorbjørn Egners fødselsdag. Konserten er en markering av denne dagen. Den byr på et knippe av hans mest populære sanger fra hele hans produksjon, framført av entusiastiske unge korister fra Fjell kulturskulekor, Kirkevoll skolekor, Iglemyr skolekor og Soma skolekor. Solister fra Bergen og Sandnes kulturskoler.

Dette blir ikke bare en flott anledning til gjenhør med barndommens musikalske univers, men også til å videreføre denne arven til nye generasjoner.

Dirigent: Lars Thomas Holm
Kor fra Ung i kor – Vest
Solister fra Sandnes kulturskole og Bergen kulturskole
Lørdag 20. oktober kl. 15:00
Fartein Valen, Stavanger konserthus
Billetter: 200,- / 150,- / 100,- www.billettportalen.no og i konserthusets billettkontor.
Søndag 21. oktober kl. 15:00
Peer Gynt sal, Bergen
Billetter: 200,- / 150,- / 100,- www.billettservice.no og i Grieghallens billettkontor.
Konserten arrangeres i samarbeid med Norsk forening for komponister og tekstforfattere (NOPA)
Støttet av Bergen og Stavanger kommuner.

torsdag 11. oktober 2012

Korweekend OBU/ABU/ØBU

Korweekend 2012 arrangeres i år 10.-11.november på Råde ungdomsskole og er åpent for korister på 4.-7.trinn fra Oslo og Akershus. Meld koret ditt på og bli med på en helg med sang, dans og masse gøy! Årets tema er musikalen Annie og instruktørgjeng på Barnekorweekend 2012 er hentet fra West End. Instruktørene har sydd sammen et utdrag fra denne musikalen, og det presenteres på hentekonsertene søndag kl.12.30 og 14.00. Foreldre, søsken og venner er hjertelig velkomne og hentecaféen er åpen 40 min før konsert.

Deltakeravgift OBU-kor: 400,- pr. person (trekkes fra korstøtten) Medalje: 60,- Deltakeravgift inkluderer undervisning, kost og losji.
For påmelding, gå inn på OBU sine hjemmesider: www.musikk.no/obu
http://www.facebook.com/OsloBarneogUngdomskorforbund

Siste påmeldingsdag er 18.oktober!

Nytt om neste Norbusang


Norbusang 2013 i Norge

Norbusang 2013 finner sted i Fredrikstad i Norge, torsdag 8. mai til søndag 12. mai. Deltakere fra Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland, Færøyene og Norge er velkomne til en vårlig by ved kysten ni mil sør for Oslo. Festivalen er for kor i aldersgruppen 10 – 18 år.

Hovedarena for festivalen vil være Fredrikstad Domkirke. Der vil det være åpning onsdag 8. mai og avslutningskonsert lørdag 11. mai. Deltakerne bor på Trara og Cicignon skoler, to sentrumsskoler med kort avstand til øvelokalene.
Korene kan velge mellom seks ulike workshops, og fellesverket er i år norsk. Det blir tid til å holde egne konserter for de korene som ønsker det. Fellesskap mellom kor på tvers av landegrensene og litt fritid blir det også! For de kor som ønsker det vil vi forsøke å gi tilbud om sang ved gudstjenester i Fredrikstad sentrums kirker søndag 12. mai.
Gå til hjemmesiden for Norbusang

onsdag 10. oktober 2012

Dirigentsamling i Stjørdal

Ung i Kor inviterer til
Kurs for barne- og ungdomskordirigenter

Stjørdal 4.-6.januar 2013.
Fredag fra kl 19 til søndag kl 14
Quality Airport Hotel Værnes/ Stjørdal kino

Emne:
“Barn og voksne synger sammen” med Marleen Annemans fra Belgia


Undervisningen vil foregå på engelsk

Ung i Kor sitt årlige kurs for dirigenter er blitt en av landets viktigste møteplasser for oss som arbeider med barne- og ungdomskor. Hvert år samles dirigenter fra hele landet for faglig påfyll fra dyktige instruktører. Men vel så viktig er anledningen til å dele erfaringer og utfordringer med kolleger.

Kurset holdes i Stjørdal. Dit kan du reise med tog, fly, buss eller bil. Stjørdal ligger rett ved Trondheim lufthavn. Vi skal bo på Quality Airport Hotel Værnes, og kommer til å arbeide dels i Stjørdal kino (som ligger rett over gata fra hotellet) og dels inne på hotellet.

Sang over aldersgrensene

Ønsker du å lære sanger som passer for både store og små? Eller vil du ha tips på hvordan du kan involvere foreldre i sangen? I løpet av helgen i Stjørdal vil Marleen Annemans fra Belgia lære dere en rekke sanger og teknikker for å synge sammen med barn i alle aldre, noe som dere kan få bruk for med en gang dere kommer hjem!



Marleen Annemans studerte musikk på Lemmens institute i Leuven, Belgia og hun er nå lærer på the B.V.M.Ascension Institute og the Municipal Art Academy. Hun har deltatt i en rekke master classes i kordirreksjon for bl. a. Johan Duyck, Laszlo Heltay, Georg Grün og Silvana Valessi.

Marleen er svært aktiv i det internasjonale korlivet. Hun er medlem av the Vocal Commission of the Province of Western Flanders og sitter i styret på Choir & Voice National og VFJK choir & voice. Siden noen år tilbake er Marleen jurymedlem for de rgionale korturneringene i Østflandern.

Hun er en aktiv medlem i European Choral Association - Europa Cantat, som instruktør ved organisajonens internasjonale singing weeks og dirigentkurs. Hun gir også selv jevnlig nasjonale og internasjonale master classes. I mange år var Marleen dirigent for koret Laidos som hun grundet i 1986 og hun leder nå skolekoret Sjaloom.



Påmeldingsfrist er forlenget til 3.desember!


tirsdag 9. oktober 2012

Og her er LNUs analyser av årets statsbudsjett. Les om hva årets statsbudsjett får å si for barne- og ungdomsfrivilligheten her



LNU har fått fullt gjennomslag i statsbudsjettet for eit kraftig løft i Frifond. Lokallaga i barne- og ungdomsorganisasjonane får 20 millionar friske kroner i 2013. Les hele saken her....

Her kan du lese Norsk musikkråds kommentarer til kulturbudsjettet: 












Glede over rekordbudsjett til kulturen

Nær 10 milliarder kroner er totalsummen på neste års kulturbudsjett som ble lagt frem i dag. For flere av Norsk musikkråds medlemmer er årets budsjett gledelige nyheter, både kor, korps og arrangører får et løft. - Vi er glade for økningen på kulturbudsjettet, sier daglig leder i Norsk musikkråd Magnar Bergo. Bergo mener budsjettet er ambisiøst og at dette bekrefter at regjeringen mener alvor med sitt løfte om at 1 % av statsbudsjettet skal gå til kultur innen 2014.
Kulturminister Hadia Tajik sier at årets budsjett er den største satsingen på frivillig sektor noensinne.
- Dette er et godt budsjett for frivilligheten, sier Bergo, både økt momskompensasjon og økt frifondpott styrker mange av våre medlemsorganisasjoner.

- Likevel er det på sin plass å sette et lite spørsmålstegn med regnestykket, sier Bergo. Momskompensasjon til store humanitære aktører som både Røde Kors og Redningsselskapet regnes nå inn som en del av Kulturløftet og kulturbudsjettet. - Dette gir et ikke-korrekt bilde av satsingen på frivilligheten innenfor kultursektoren, mener Norsk musikkråd.
Over 1 milliard kroner til musikkfeltet, korfeltet får et løft

Regjeringen foreslår en total økning for musikkfeltet på over 60 millioner kroner. Flere av Norsk musikkråds medlemmer har fått et løft i årets budsjett. Blant annet øker bevilgningene til korfeltet med 3,7 millioner kroner i følge en pressemelding fra Kulturdepartementet. Økningen går blant annet til utvalgte kor og til et dirigentutviklingsprosjekt hos Norsk kulturråd.

- Å etablere en egen ordning for dirigentutvikling har vært en kampsak for Norsk musikkråd i flere år. At et slikt prosjekt er i startgropa fra 2013 tar vi som et meget godt tegn, sier Magnar Bergo.


Gledelig økning til arrangører og festivaler


Arrangørstøtten i Norsk kulturråd øker med 5 millioner kroner og også flere musikkfestivaler får en påplussing, festivalene øker totalt med tre millioner kroner. Den nasjonale scenen for folkemusikk, joik og folkedans på Schous plass i Oslo, Riksscenen, mottar også ekstra tilskudd - Det er veldig gledelig at det fortsatt satses på arrangører, sier Bergo, disse ordningene er svært viktige for våre medlemsorganisasjoner og gir publikum flotte konsertopplevelser over hele landet.


Varsler evaluering av Frifond

I følge statsbudsjett viser prognoser at Norsk Tippings overskudd i 2012 kan bli større en tidligere beregnet. Dette vil føre til økning i midler til Frifond og et etterlengtet løft for unge musikere over hele landet.

Kulturdepartementet varsler i statsbudsjettet en ekstern evaluering av Frifond, noe Norsk musikkråd ønsker velkommen og ser som utelukkende positivt.


Håper på økning til kompetanse og drift i 2013

Kulturbudsjettet legger ingen føringer for verken kompetanseordningen KOMP eller til driftsstøtte for landsomfattende musikkorganisasjoner. Tilskuddsordningene forvaltes av Norsk musikkråd og rammene for disse ordningene avgjøres av Norsk kulturråd.

-Vi håper Norsk kulturråd i neste års budsjett finner det mulig å øke potten til disse to ordningene, sier Bergo. Frivillige lag og musikkorganisasjoner har et sterkt behov for økt driftsstøtte og for midler til kompetanseheving.

KOMP ble opprettet i 2010 og har hatt en ramme på 1,4 millioner til fordeling de siste årene. Søknadsmengden viser at behovet i denne ordningen er mange ganger så stort.


Endring av tippenøkkelen

Norsk musikkråd har vært sterkt kritiske til omleggingen av tippenøkkelen. Regjeringa foreslår i dagens budsjett; «Som eit ledd i innfasinga av den nye fordelingsnøkkelen legg Regjeringa i samband med budsjettforslaget for 2013 fram forslag om å endre pengespillova § 10, slik at overskotet til Norsk Tipping blir fordelt med 47,9 prosent til idrettsformål, 14,6 prosent til kulturformål utanfor statsbudsjettet, 18 prosent til humanitære og samfunnsnyttige organisasjonar og 19,5 prosent til kulturformål som ligg inne på statsbudsjettet.»

Regjeringen skriver i en pressemelding at hovedformålet med endringen er å styrke overføringene til idrettsformål. Norsk musikkråd minner derfor om kulturens etterslep. På samme måte som idrettens bekymring for fremtidig finansiering av idrettsarenaer - det såkalte «etterslepet», har kulturen også et stort etterslep når det gjelder finansiering av lokale øvingslokaler og fremføringsarenaer, spesielt for barn, ungdom og det frivillige musikklivet lokalt.



For mer informasjon eller intervjuer, kontakt daglig leder i Norsk musikkråd, Magnar Bergo på mobil 90 67 90 67.