onsdag 29. januar 2014

Trenger du hjelp med rapporteringen?

KURS FOR KORSTYRET

I samband med rapporteringen til Ung i Kor
og Oslo barne- og Ungdomskorforbund
med frist 1.mars, tilbyr vi et organisasjonskurs for styremedlemmer i koret ditt!

Kurset vil foregå over to kvelder:

11.februar kl. 18.00-20.00, Musikkens hus
Regnskap og rapportering til Ung i Kor

Erik fra Ung i Kor vil forklare hvordan du enkelt kan orientere deg i medlemsregisteret og rapportere. Du vil også få tips om hvordan du fører regnskap og hvordan du holder orden på pengene.

18.februar kl. 18.00-20.00, Musikkens hus
Organisering av styret og rapportering til Oslo Barne- og Ungdomskorforbund

Victoria fra Ung i Kor og Veronica fra OBU vil gi deg tips om hvordan dere fordeler roller og oppgaver i styret, hvem som har ansvar for hva, og også gi noen tips om støtte koret ditt kan søke. I tillegg vil Veronica svare på spørsmål om rapporteringen til OBU. 

Ta gjerne med styrepapirer, regnskap og annet som du har spørsmål om. Om dere har korøvelse på tirsdagkvelder, så send et styremedlem!


Meld deg på til obu@ungikor.com før 7.februar.


tirsdag 21. januar 2014

Norbusang 2014

Gränslöst!



Snart är det dags för Norbusang-festival i Borlänge. Den 28 maj-1 juni 2014 bjuder vi in körsjungande ungdomar från alla Nordens länder. Då musiken inte känner några gränser, kallar vi den här festivalen för Gränslöst. Tillsammans med våra fantastiska workshopledare blir det musik från vitt skilda genrer och tidsepoker. Och dessutom – tillsammans med de unga musikerna i världsmusikgruppen som just bär namnet Gränslöst, får vi pröva på musik från hela världen.
Kom till Borlänge och fyll på med musikaliska upplevelser och nya vänner!
Anmälningstiden slutar den 15 februari 2014


Festivalen kommer att ta emot 250 deltagare och vi har fördelningsprincipen cirka 50 personer från varje land. En tidig anmälan ökar chanserna att komma med på festivalen.
Om du har frågor om anmälan kontakta ingrid.aareskjold@ungikor.se
Till anmälningsformuläret


fredag 17. januar 2014

Nytt fra Ung i Kor

Ung i Kor blir i 2014 30 år og går inn i det nye året med flere nyheter:



 
Ung i Kor får ny daglig leder
Victoria Liedbergius blir fra januar ny daglig leder for Ung i Kor. Victoria er utdannet sanger fra konservatoriet i Bryssel og Köln, og har i tillegg studert administrasjon og ledelse i Oslo. Hun har sunget i kor helt siden hun var liten og deltatt i prosjekter som Verdens Ungdomskor.
Erik Bjørhei går over i stillingen som seniorrådgiver ut 2014.


Aktiv start på året
Ung i Kor startet året tradisjonelt med dirigentkurs. Over 40 deltakere var kommet til Stjørdal for å lære og la seg inspirere av Basilio Astulez fra Spania. Basilio kommer tilbake i sommer, da som instruktør i den store internasjonale barne- og ungdomskorfestivalen Europa Cantat Junior i Bergen, som arrangeres av Ung i Kor – Vest sammen med European Choral Assoctaion. Over 500 deltakere er allerede meldt på til festivalen som er den første i sitt slag i Norden.


Årets barnekordirigent 2013
I løpet av dirigentkurset i Stjørdal ble også prisen ”Årets barnekordirigent 2013” delt ut. Årets prisvinner er Tove Lundborg som dirigerer hele fem kor i Ung i Kor. Styrets begrunnelse lød:

“Årets barnekordirigent, Tove Lundborg, har siden før de fleste i Ung i Kor sitt styre ble født arbeidet grundig og målrettet med barnekor. Hun har arbeidet med kulturskolekor og andre kor, og har bidratt til at utallige barn i området har fått en god musikalsk opplæring. 

Tove Lundborg har markert seg som et skikkelig arbeidsjern som er særs dedikert overfor oppgaven. Hun har også vist seg som svært opptatt av å holde seg oppdatert, skolere seg og finne nytt repertoar til korene sine.

På tross av flere tiår i tjeneste for lokalt og regionalt korliv fortsetter Tove Lundborg å gi barn i Gjøviksregionen fantastiske sangopplevelser, som da hun fikk en drøss syngende barn med på åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994.”

Prisen årets barnekordirigent består av et håndfast bevis i form av en smidd stemmegaffel på stensokkel samt 25 000 kroner.

Støtte til musikkopplæring
Ung i Kor deler hvert år ut støtte til personer som ønsker å videreutdanne seg innenfor barne- og ungdomskorfeltet. I denne omgangen vil det bli utdelt støtte til Anne-Karin Sundal Ask, Turid Skjelten og Ingvill Espedal. Vi gratulerer og ønsker lykke til med opplæringen!  

Nye kor
Til sist vil vi hilse velkommen til våre nye medlemmer i 2014; Efteløt barnekor, Fetsund Barne- og Ungdomskor og Fokus fra Kristiansand! Alle som melder seg inn som nye kor får en startpakke med bl.a. 10 000kr. Vi nærmer oss 300 medlemskor, og det kor som bli nr. 300 vil få en gave tilsendt fra Ung i Kor.


Godt korår i 2014!


mandag 6. januar 2014

Musikk på Majorstuen skole

Er du mer interessert i klassisk musikk enn de fleste?

Vil du lære mer, bli enda flinkere og få større musikalske utfordringer?




Dersom du ønsker å gå på en skole som gir deg disse mulighetene, er Musikk på Majorstuen skole noe for deg!

Søknadsfrist for skoleåret 2014/15 er 
15. februar 2014



Majorstuen skole tilbyr grunnskoleopplæring med særlig tilrettelagt opplæring for talenter i klassisk musikk. Tilbudet er et samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og Oslo musikk- og kulturskole.

Musikktilbudet
Tilbudet er for alle elever som begynner i 5.-10. klasse skoleåret 2014/15. I tillegg til ordinær grunnskoleopplæring får musikkelevene inntil 6 timer mer musikkundervisning i uken. Elevene får opplæring i hovedinstrument, samspill i kammermusikk, orkester og med akkompagnatør, bruks-klaver, kor og musikkteori.

Musikkelevene har fra 28 til 30 timer undervisning per uke. Undervisningen foregår hovedsakelig innenfor skoledagen på Majorstuen skole eller på Barratt Due musikkinstitutt når det er mer hensiktsmessig. Barratt Due musikkinstitutt har ansvaret for det faglige innholdet i utøvende musikkfag og musikkteori.

Hvem kan søke?
Du som har gode ferdigheter og vil videreutvikle ditt talent på fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, fagott, walthorn, trompet, trombone, tuba eller klaver er velkommen til å søke. Elever på sang, eller andre klassiske instrumenter, kan ta kontakt for vurdering og mer informasjon.

Opptaksprøve
Opptaksprøven består i å fremføre 1 til 2 stykker på eget instrument av en varighet på minimum 5, og maksimum 10 minutter. 

Opptak skjer på grunnlag av:
    •    Ferdigheter på eget instrument
    •    Musikalitet, rytmikk og gehør
    •    Konsentrasjon og motivasjon  

I tilknytning til opptaksprøven gjennomføres en samtale med søkeren og foresatte om motivasjon.

Fagjury med faglærere fra Musikktilbudet og musikere fra Oslofilharmonien innstiller til Opptakskommisjonen. Kvalifiserte elever tilbys plass ut fra ledige plasser på årstrinn og instrument. Opptaksprøvene vil foregå i uke 12 og 13.

Søknad
Søknadsskjema finner du her.
Ferdig utfylt søknadsskjema sendes til Majorstuen skole, Sørkedalsveien 150 d, 0754 Oslo eller majorstuen@ude.oslo.kommune.no
Søknadsfrist for skoleåret 2014/15 er 15. februar 2013

Om skolen
Majorstuen skole er en barne- og ungdomsskole. Høsten 2014 flytter vi tilbake til ferdig rehabiliterte lokaler i Bogstadveien 74. Vi gleder oss til å ta i bruk en moderne Majorstuen skole høsten 2014.

Velkommen som søker på Majorstuen skole!



Trill Vokalensemble søker nye sangere


Trill Vokalensemble øver kl19.00-21.30 på onsdager i Oslo og søker nye sangere fra våren 2014. Vi søker spesielt alter, men er åpen for alle jenter over 18 år.
Send en e-post til leder.trill[at]gmail.com innen 9.januar så tar vi kontakt for prøvesang. Prøvesang vil bli enten 10. eller 13. januar.

Sjekk også korets side på facebook