fredag 30. mai 2014

Trill søker nye sangere!




Liker du å synge?

Trill Vokalensemble har prøvesang 18.juni!

Vi øver kl. 19.00-21.30 hver onsdag på Diakonhjemmet i Oslo og søker nye medlemmer fra august 2014. 

Kontakt oss på mail: leder.trill[at]gmail.com 

Les mer om Trill HER

tirsdag 27. mai 2014

Ungdommens Musikkmesterskap 2014

Påmelding til Ungdommens MusikkMesterskap 2014 mulig fram til 10. juni


Nå kan du melde deg på til UMM 2014. I år er det solistklasser for strykere, treblåsere, messingblåsere, sangere og gitarister. Videre er konkurransen åpen for duoer og ensembler, slik den er hvert år. 

Våren er påmeldingssesong for UMM. Og i 2014 er påmelding til de ni regionale mesterskapene mulig fram til 10. juni.

Ungdommens musikkmesterskap er en konkurranse i klassisk musikk for barn og ungdom under 26 år bosatt i Norge.

Ungdommens musikkmesterskap arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene Norge.




onsdag 21. mai 2014

Det Norske Jentekor til Japan

Oslo-Filharmoniens suksessrike turné i Japan er nettopp avsluttet, men i kjølvannet av dem gjør et annet fremstående, norsk ensemble seg klar til turné.



Det Norske Jentekor er invitert av den japanske Min-On, et musikkfond som støtter utenlandske konserter i Japan. Siden 1970 har de hatt en årlig turné i Japan med et internasjonalt kor, og blant høykvalitets kor fra hele verden, falt valget i år på Det Norske Jentekor. Min-On dekker alle utgifter forbundet med reise og opphold, og honorerer også de unge sangerne for konsertene.

Det Norske Jentekor består av jenter fra 6 til 20 år, men det vil være de eldste, de fra 14-20 år som får sjansen til å reise i Japan i hele fire sommeruker, fra 11. juli til 8. august. De skal holde i alt 11 konserter og kommer til å synge i flere av salene som Oslo-Filharmonien nettopp har spilt i. 
Flere av korene som er invitert i tidligere år er kjent langt utenfor landets grenser, slik som Ellerhein fra Estland, Mozart Sängerknaben fra Wien og The Drakenberg´s Boy´s Choir fra Sør-Afrika. «Dette er derfor en stor anerkjennelse for oss», sier korets dirigent Anne Karin Sundal-Ask. «Jentene legger ned et stort arbeid for å bli stadig bedre, og det er ekstra stas at dette blir lagt merke til, til og med utenfor landets grenser».

Repertoaret består av norsk samtidsmusikk og folkemusikk, og i tillegg noen japanske sanger. Sundal-Ask forteller: «Av de japanske sangene, blir det nå arrangert en sang spesielt for koret, Hanawa saku, en sang som er blitt svært viktig for japanere etter jordskjelvet og tsunamien i 2011. De fleste japanere har hørt og kan synge denne.»


Koret bringer med seg musikk av unge, norske komponister som Marcus Paus, Ola Gjeilo og Kim André Arnesen. Flere av verkene skrevet til Det Norske Jentekor. I tillegg får det japanske publikummet oppleve nyere korklassikere av Egil Hovland og Knut Nystedt.

«Det er fantastisk å få lov til å være ambassadører for norsk musikk og musikkliv. Vi gleder oss stort», sier Anne Karin Sundal-Ask.

tirsdag 20. mai 2014

HKH Kronprins Haakon blir Europa Cantat junior 7 sin beskytter

30.juli til 6. august samles 800 barn og unge fra 13 land i Bergen, for å delta i korfestivalen Europa Cantat junior 7. Vi er stolte og glade for at HKH Kronprins Haakon tilbyr festivalen sitt beskytterskap. Det betyr at det frivillige arbeidet som legges ned i sangaktiviteter blir sett og anerkjent. Europa Cantat arrangeres for første gang i Norge. Åpningsseremoni og konsert blir på torgalmenning torsdag 31.juli kl 16.


Europa Cantat-bevegelsen har røtter tilbake til ettekrigstiden, da en gruppe dirigenter som alle hadde deltatt i 2.verdenskrig, tok initiativ til å samle ungdommer til fellessang, med tro på at musikkens kraft kunne hele sårene mellom de oppvoksende generasjoner. Siden dengang har det vært årlige arrangementer i regi av Europa Cantat, men altså aldri før i Norge. 

Det å synge sammen er sentralt i festivalen. Det er ikke kappestrid mellom korene, men fokus på solidaritet og å oppnå god musikk gjennom felles deltaking. 

Åpningsseremonien 31.7. blir ledet av Sjøforsvarets Musikkorps, som i tillegg leder sangertoget til Johanneskirken, hvor det blir verdenspremiere på Knut Vaage sitt verk Sounds of the Northern lights. Verket er for barnekor, klokkespillet i Johanneskirken, og sjøforsvarets korps. Vi lover en storslått konsert. Vi vil også at resten av Bergen skal synge med denne dagen! Vi inviterer til sangmønstring i hjertet av Bergen. Det er en stor ære at HKH Kronprins Haakon tilbyr sitt beskytterskap. Det betyr mye både for Ung i Kor-Vest som arrangerer festivalen, og også for de tilreisende.

I tillegg til åpning den 31. og avslutning 5.august, blir det åpne, gratis konserter hver dag i festivalen, der korene presenterer sitt eget program.









tirsdag 13. mai 2014

Ny korkonsulent for Ung i Kor Oslo


Korkonsulent Veronica Stokkmo skal ut i svangerskapspermisjon fra 23.mai. Lise Aasland Ursin skal holde fortet i et års tid framover. 



Lise er utdannet klassisk sanger, dirigent og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole.
Hun tar i tillegg utdanning innen Entreprenørskap, management og ledelse.
Hun har lang erfaring som korsanger, deriblant Oslo Kammerkor, Uranienborg Vokalensemble og Oslo Filharmoniske Kor. Hun holder jevnlig konserter i Oslo Konserthus.
I tillegg til sin lange erfaring som korsanger og solist, har hun gjennom årene dirigert mange kor, deriblant 4 av Ung i Kor Oslo sine medlemskor. I det sangpedagogiske virket har Lise gitt, og gir fortsatt, sangundervisning for solister og ensembler.
Nå gleder hun seg til å jobbe for de lokale barne- og ungdomskorene i Oslo. Lise er ansatt i 70 % stilling.

tirsdag 6. mai 2014

SommerSangUka 2014

SommerSangUka arrangeres for 6. gang i Midt-Norge, på Torshus Folkehøgskole i uke 33, 11-15 august.

Årets tema er New York, New York, en musikalsk smeltedigel! På broadway finner man de beste musikalene, Apollo Theater var startpunktet for de største stjernene innen soul, jazz og RnB, og The Village var sentrum for de største singer-songwriterne i USA. Bli med å syng!

Workshops
SommerSangUka har 3 workshopgrupper inndelt etter alder.
Hver workshop har sitt eget tema, og sangerne øver frem mot
fremføring på avsluttende konsert på fredag 15. august for
venner og familie. Instruktørene er svært dyktige og har vært
med på SommerSangUka opptil flere ganger før.

Felleskor
I felleskoret deltar alle og det øves inn låter til avslutningskonserten.

Fordypningsemne
Deltagerne velger mellom fire forskjellige fordypningsfag:
det kan være dans, låtskriving, samspill eller andre temaer
instruktørene våre er spesialister på.

Vi har også egen koreograf med koreografiundervisning og regi på avslutningskonserten! I tillegg har vi sang/gehørsundervisning. Våre ungdomsassistenter står for artige fellesaktiviteter.

SommerSangUka er fem dager fylt med sang og moro, og avsluttes med hentekonsert for venner og familie. Møte gamle og nye venner, delta i sosiale fellesaktiviteter, spill, syng, dans og le!

Når:
SommerSangUka arrangeres 11.-15. august 2014 (uke 33).

Sted:
Torshus følkehøgskole, Orkdal

Deltakeravgift:
Ung i Kor-medlemmer: 2.300,-
Andre: 2.500,-

Deltakeravgift inkluderer undervisning, kost og losji (dobbeltrom på internat).



Påmeldingsfrist 30. mai  på hjemmesiden:

For spørsmål kontakt korkonsulent Anne-Grethe på ungikor.midtnorge@musikk.no tlf. 73 88 33 20