tirsdag 24. mars 2015

Norsk musikkråd kårer årets musikkommune


Defrost youth choir, Hamar, synger på Musikktinget i mai 2015.

I mai vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2014». Det er Norsk musikkråd som står bak kåringen, som gjennomføres for andre gang. Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig. Alle kan nominere sin favoritt-kommune og fristen går ut 1. april. Det var Stavanger kommune som stakk av med den gjeve tittelen i 2013. 

 - Vi håper på gode forslag fra alle landets fylker, sier Halvard Kausland, som er styreleder i Norsk musikkråd og leder av juryen.
Prisen til «Norges beste musikkommune» deles ut på Musikktinget på Hamar 30. mai 2015. Vinnerkommunen vil motta et diplom og 25.000 kroner som skal brukes på et musikktiltak i kommunen. Det er Norsk Tipping som bidrar med pengepremieren til vinnerkommunen.

- Kåringen var en stor suksess da den ble gjennomført i 2013, mange kommuner er flinke til å legge til rette for et bredt lokalt musikkliv. Juryen har fått inn mange gode forslag allerede, men oppfordrer enkeltpersoner og musikalske ildsjeler, lokale musikkråd, artister, frivillige lag og foreninger til å komme med forslag til kommuner som fortjener prisen, sier Halvard Kausland
Juryen tar utgangspunkt i hvilke muligheter kommunens innbyggere har til å delta i og oppleve musikk, fra vugge til grav. Det vil i vurderingen også bli lagt vekt på kommunens musikkvisjoner nedfelt i kommuneplanen eller egne strategier, dekningsgraden i kulturskolen og antallet brukslokaler til øving og fremføring.

Her kan du nominere ditt forslag til årets musikkommune 2014.

Juryen består av: Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd (Horten), Hege Haukeland Liadal, Stortingsrepresentant, familie- og kulturkomiteen, Arbeiderpartiet (Stavanger), Arne Moslåtten, tekstforfatter og medlem i Hellbillies (Ål), Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker), Erik Bjørhei, seniorrådgiver i Ung i kor (Oslo) og Else Outzen, daglig leder i Møre og Romsdal musikkråd (Molde).

Om kåringen: «Norges musikkommune 2014»
Norsk musikkråd ønsker med prisen å berømme musikkvisjoner i kommunene og synliggjøre gode eksempler på hva som er mulig å få til.
Stavanger kommune ble tildelt prisen da den ble delt ut for første gang i 2013. Alle kan komme med forslag til nominerte kommuner. Kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd. Vinnerkommunen vil motta et diplom og 25.000 kroner fra Norsk Tipping som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Om Norsk musikkråd
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon som samler det frivillige musikklivet i Norge og arbeider for hele musikklivets interesser. Organisasjonen har 150.000 medlemmer i alle musikksjangrer. Norsk musikkråd vil at alle mennesker skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk.

For mer informasjon, bilder eller intervju, kontakt:
Daglig leder i Norsk musikkråd, Magnar Bergo, mob: 906 79 067
Juryleder Halvard Kausland, mob: 907 91 503
Pressekontakt Monica Larsson, Kulturmeglerne AS, 9702 2420.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar