onsdag 28. august 2013

Korsommer for barn og unge!

Se her noe av hva Ung i Kor og Ung Kirkesang har fått til i sommer! 


NORBUSANG i Fredrikstad ble arrangert av Ung Kirkesang i mai med over 500 unge fra hele Norden som kom og sang! Her kan du lese mer om suksessen!



I juni møttes ungdommer fra hele Norge i Ung i Kor sitt organisasjonsopplæringsprosjekt - UKO for å ha arrangørskole, holdt av Oslo Musikkråd. Her jobber de iherdig med å lage en fiktiv festival. 

Korsommerskoler

I løpet av sommeren har Ung Kirkesang og Ung i Kor arrangert hele seks korsommerskoler med et stort spekter av innhold og aktiviteter for alle aldersgrupper. Deltakerne får med seg felleskor, sangtimer, musikkteori, workshops, vokalgruppe, musikklek og mye mer..!

Ung Kirkesang arrangerte en sommerskole på Mjuklia med avsluttende sanginnslag i gudstjeneste i Nidarosdomen som høydepunkt. Her er hele gjengen på vei til stranda for en pause i øvinga. 
Den andre sommerskolen ble holdt på Lund i Kristiansand, både for sangere og unge ledere. Det ble mye flott sang men også tid for andre sommeraktiviteter og en tur til dyreparken. Her er øvinga i full gang:
Ung i Kor arrangerte fire sommerskoler samme uke: 

VestKos 13 gikk av stabelen på Sunnhordland folkehøgskule med 33 sangglade deltakere, og fire inspirerende instruktører. VestKos13 ble avslutet med en fantastisk konsert i Løa på folkehøgskulen. Salen var helt full av publikum som ville se hva deltakerne hadde jobbet med. På bildet har du hele gjengen samlet.
Nordkos, som ble arrangert i Tromsø, var igjen en suksess med 26 deltakere fra Nordland, Troms og Finnmark. Her er bilder på glade deltakere, tatt rett etter den siste konserten. 

På Torshus folkehøgskole i Orkdal ble Sommersanguka 2013 arrangert av Ung i Kor Midt og Sør-Trøndelag musikkråd. 54 ungdommer hadde meldt seg på, og det overordnede temaet for skolen var POP! 1960-2013. Sommersanguka 2013 ble avsluttet med en konsert for familie og venner hvor deltagere viste fram det de hadde jobbet med hele uken.

Oslo Barne- og Ungdomskorforbund gjorde som i fjor og holdt sin sommerskole, KOS, rett over grensen i Sverige. En intens uke med korsang, samhold og nye bekjentskaper kan sammenfattes slik: 


Etter nasjonal prøvesang ble årets utgave av Norges Ungdomskor 2013 satt sammen. 40 sangere mellom 16 og 26 år reiste i sommer til  Ungarn, Slovenia og Italia for konserter og korkonkurranse. På programmet for 2013 stod norsk og utenlandsk kormusikk fra 1900- og 2000-tallet, samt norsk folkemusikk.

Dirigent for årets prosjekt var Tone Bianca Sparre Dahl, til daglig dirigent for Schola Cantorum og førstelektor ved Norges Musikkhøgskole i kordirigering. En av koristene var Mari Midtli, 16 som ikke bare sang, men spilte også fele i folkemusikkdelen, hvor koret framføret stykker av Gjermund Larsen. 

Norges Ungdomskor stilte i to klasser i konkurransen i Gorizia, og tok hjem første pris i musikk fra 1900-tallet og framover, samt guldmedalje i folkemusikklassen. Dessuten fikk koret pris for beste program og andre plass i Grand Prix. Ikke verst etter ca. en uke med prøver!

Turen ble avsluttet med en konsert i Oslo Domkirke 23.juli, og her kan du se noe av det som ble framført der: 








DIRIGENTFORUM 14.SEPTEMBER

Nå er det ikke mange dager igjen til fristen for å melde deg på dirigentforum går ut. 

Ikke nøl, meld deg på!!!!




Har du opplevd at du er tom for ideer? Eller kanskje du savner kollegaer å diskutere og veksle erfaringer med? Start semesteret med dirigentforum for nytt påfyll!


Vi inviterer barne- og ungdomskordirigenter til å delta i et diskusjonsforum.
Målet med dirigentforumet er at dirigenter skal kunne utveksle erfaringer og ideer med hverandre. Det kommer ikke til å være noen instruktør knyttet til dirigentforum, men det skal innledes av Inga Sandve, dirigent for Smestad skolekor og Vindernkoret, og korkonsulent Veronica Stokkmo
Vi har lagt opp 4 temaer hvor hver deltager kan velge 2 temaer, ett fra bolk 1 og ett fra bolk 2.
Workshop bolk 1:
1. REPERTOAR

  • Låter, hvor finner man repertoar, egnede tonerarter.
  • Ta med egne låter
  • Tips til nettsider/ andre media
2. SAMARBEID MELLOM STYRET/DIRIGENTER
  • Hvordan kommunisere med styret
  • Avtaler om arbeidsoppgaver
Workshop bolk 2:
1. INNSTUDERING

  • Ulike innstuderingsmetoder
  • Innstudering for ulike aldersgrupper
2. SANGOPPVARMING/LEKER
  • Ulike leker
  • Ulike oppvarminger
  • Hvor kan man finne de
Dagen avsluttes med presentasjon i plenum som blir filmet og lagt ut i en lukket fora slik at man kan hente det opp igjen senere.

Sted: Schous kulturbryggeri
Tid: 14.september 10-16.30
Hvor mye:
Deltakeravgift: 250,-/300,- (medl./ ikke-medl.)
Dette inkluderer forum og lunsj. Deltakere som kommer utenbys fra må selv sørge for overnatting, men OBUs korkonsulent er behjelpelig med tips om hotell/vandrerhjem.

Påmelding før den 31.august

Frivillighetsprisen 2013

Nå kan du nominere kandidater til Frivillighetsprisen 2013!

Bor årets prisvinner i nettopp ditt nærmiljø? Da trenger vi at du forteller oss det. Jakten på årets vinner er i gang, og du kan enkelt nominere din kandidat her.
Frivillighetsprisen deles ut på FNs internasjonale frivillighetsdag. Foto: nyebilder.no
Med en frivillig innsats tilsvarende 115 000 årsverk og over 100 milliarder kroner i verdiskaping ligger Norge på verdenstoppen i frivillighet.
For å feire all den fantastiske innsatsen som nedlegges, deler Frivillighet Norge hvert år ut Frivillighetsprisen til en lokal ildsjel, forening eller gruppe som har gjort en særlig bemerkelsesverdig innsats.
Kanskje er det en eller flere frivillige ildsjeler fra nettopp ditt nærmiljø eller din organisasjon som i år skal bli feiret og gjort stas på av kulturministeren og en samlet frivillighet på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember?
Vår samarbeidspartner TV2 vil bidra til å skape blest om prisen og de nominerte, blant annet gjennom fjernsynsreportasjer om de fem som når fram til siste runde av kåringen. Seerne vil så få mulighet til å stemme fram sine favoritter.

tirsdag 27. august 2013

VestKos 13

VestKos 13 gikk av stabelen 6. - 10. august på Sunnhordland folkehøgskule. Her var det 33 sangglade deltakere, og fire inspirerende instruktører. På VestKos 13 hadde vi felleskor, sangtimer, musikkteori, workshops, vokalgruppe, musikklek og mye mer.
Alle deltakerne og instruktørene på VestKos13 

Første dagen var det duket for velkommst i Løa. Her var det mange spente fjes å se. Alle var klare for 5 dager med sang, moro, nye venner, kiosk og konsert, og alt som VestKos innebærer. 

Hver morgen startet med morgentrim i gymsalen. Dette for å få kroppen til å våkne opp. Etter en liten halvtime var vi klar for felleskor, etterfulgt av workshop. 

De som var født i 1999 - 1994 hadde workshop med Bodil Lunde Rørtveit. Denne gruppen jobbet med sanger av blandt annet artisten Björk. De lagde egne korarrangementer på ulike sanger, og 
jobbet mye med rytmikk og improvisasjon. 
Morgentrim på VestKos

Ingjerd Kannelønning Kolstad hadde de deltakerne som var født mellom 2002 - 2000. De jobbet med Beatles som tema på workshopen. Gruppen jobbet mye med flerstemmighet og uttrykk.

Solbjørg Tveiten var instrukør på workshopen for de som var født mellom 2003 - 2002. Her fikk deltakerne et innblikk i den norske folkemusikkens verden. De  lærte ulike folketoner, teknikk, og fikk oppleve å synge folketoner i arrangementer med flere ulike stemmer, og alle fikk prøve seg på å synge solo. 

Deltakerne fikk gode senger å sove i, og masse god mat på Sunnhordland Folkehøgskule. Vi gjorde masse kjekt utenom å synge også. Blandt annet hadde vi blåtur til stranden og Pirat-Party på fredagen med skattejakt og disco.

Avslutningskonsert på VestKos13. 
VestKos13 ble avslutet med en fantastisk konsert i Løa på folkehøgskulen. Salen var helt full av publikum som ville se hva deltakerne hadde jobbet med. 

Vi takker alle deltakere, instruktører og tanter på VestKos13 for 5 super fine dager! 

mandag 19. august 2013

Dirigentforum i Oslo


images.jpg

Har du opplevd at du er tom for ideer? Eller kanskje du savner kollegaer å diskutere og veksle erfaringer med? Start semesteret med dirigentforum for nytt påfyll!


Oslo Barne- og Ungdomskorforbund inviterer barne- og ungdomskordirigenter til å delta i et diskusjonsforum. Målet med dirigentforumet er at dirigenter skal kunne utveksle erfaringer og ideer med hverandre. Det kommer ikke til å være noen instruktør knyttet til dirigentforum, men det skal innledes av Inga Sandve, dirigent for Smestad skolekor og Vindernkoret, og korkonsulent Veronica Stokkmo. Vi har lagt opp 4 temaer hvor hver deltager kan velge 2 temaer, ett fra bolk 1 og ett fra bolk 2.

Workshop bolk 1:

1. REPERTOAR
  • Låter, hvor finner man repertoar, egnede tonerarter.
  • Ta med egne låter
  • Tips til nettsider/ andre media

2. SAMARBEID MELLOM STYRET/DIRIGENTER
  • Hvordan kommunisere med styret
  • Avtaler om arbeidsoppgaver

Workshop bolk 2:

1. INNSTUDERING
  • Ulike innstuderingsmetoder
  • Innstudering for ulike aldersgrupper

2. SANGOPPVARMING/LEKER
  • Ulike leker
  • Ulike oppvarminger
  • Hvor kan man finne de

Dagen avsluttes med presentasjon i plenum som blir filmet og lagt ut i en lukket fora slik at man kan hente det opp igjen senere.
Sted: Schous kulturbryggeri
Tid: 14.september 10-16.30
Hvor mye? Deltakeravgift: 250,-/300,- (medl./ ikke-medl.)
Dette inkluderer forum og lunsj. Deltakere som kommer utenbys fra må selv sørge for overnatting, men OBUs korkonsulent er behjelpelig med tips om hotell/vandrerhjem.
Påmelding her før den 26.august