mandag 18. august 2014

Ungdomskoret Defrost på Sri Lanka-turnè


Det norske ungdomskoret Defrost fra Hedemarken, under ledelse av dirigent Thomas Caplin, har i sommer vært på en to-ukers turné på Sri Lanka. De har bl.a. hatt fredskonsert, sunget for elefanter, besøkt barnehjem og hatt en rekke workshops og konserter med lokale kor.-  Koret har hele tiden satt seg ambisiøse, musikalske mål og vunnet flere internasjonale priser, forteller       dirigent Thomas Caplin. - Men denne gangen satte vi oss et mål som handler om mer enn gull og           ære, der ungdommene kunne utvikle seg personlig og musikalsk i samspill med ungdomskor på Sri       Lanka. Musikk er jo det universelle språket, som rører ved det innerste i mennesket.

Ett av korene Defrost har samarbeidet med på Sri Lanka, er det prisbelønte koret Soul Sounds fra Colombo under ledelse av Soundarie David Rodrigo. Den 29. juli arrangerte Soul Sounds og Defrost konserten «Imagine» i Colombo, med fullsatt sal og med et svært rikholdig program. Inntektene fra konserten gikk i sin helhet til den ideelle organisasjonen Unity Mission Trust, som jobber med ungdom for å skape forsoning og forståelse mellom de ulike etniske og religiøse grupperingene på Sri Lanka.

-   Ungdommene i koret har jobbet hardt et helt år for å finansiere denne turen, men det var helt klart           verdt innsatsen, forteller styreleder for Defrost, Jørgen Lundsveen. - Målet for Defrost er å smelte           hjerter med sin sang, derav navnet. Men vi erfarte at de ble selv minst like mye berørt følelsesmessig       gjennom de mange sterke møtene med ungdommer på Sri Lanka, og med musikken som felles               lidenskap.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar