onsdag 15. oktober 2014

Dirigentkurs i Stjørdal

I januar 2015 er det igjen duket for kurs i Stjørdal for barne- og ungdomskordirigenter!


Kurset er et samarbeid mellom Ung i Kor, Norsk Sangerforum og Foreningen norske kordirigenter (FONOKO). Datoene er 9. - 11. januar, og kurset vil finne sted på Quality Airport Hotel og Stjørdal Kino. To kurs står på planen:

Lær å dirigere på 1 2 3!
Dette kurset er for deg som er helt ny som dirigent, du som har lyst å bli dirigent, eller for deg som kanskje er hjelpedirigent i et kor. Kurset ledes av FONOKO, og du vil få lære om grunnleggende slagteknikk, oppvarming, sangteknikk etc. Deler av kurset vil være sammen med den andre gruppen, og det musikalske materialet vil være det samme, så at du også får med deg en god dose musikalsk inspirasjon hjem også!

Norsk folkemusikk og folkemusikk i Norge
Dette blir et kurs for deg som har lyst å bruke folkemusikk i korarbeidet ditt. Anne-Karin Sundal Ask leder workshopen sammen med sangeren Unni Boksasp og komponisten Frode Fjellheim. De vil sammen undervise om norsk folkemusikk og du vil få gode tips om hvordan du lærer dette videre til koret ditt.

Repertoarseminar
I tillegg til kursene vil Geir Aksdal fra Cantando komme og holde et repertoarseminar. Alle deltakere vil få med seg et notehefte fra seminaret.


Anne-Karin Sundal Ask
Sundal Ask er utdannet fløytist ved musikkonservatoriet i Trondheim og har hovedfag i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Der studerte hun blant annet hos Grete Pedersen og Tore Erik Mohn. Hun er dirigent for Det norske jentekor og Bislet-Bækkens (u)blandede kor. Hun har mottatt flere utmerkelser og stipender så langt, blant annet for fremragende korledelse. Ask har dirigert en rekke kor, blant annet Kammerkoret NOVA, Norges Ungdomskor, Trondhjems Kvindelige Studentersangforening, Chorus Mixtus og Pirum Old Boys.

Unni Boksasp
Boksasp er folkesanger, utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolen i Telemark. I tillegg har hun gått i lære hos flere av de viktigste tradisjonsbærerne i Norge og Sverige.
 Boksasp er fulltidsmusiker og jobber både som solist, i ulike ensembler og som pedagog og kursholder. De siste årene har hun jobbet mye med arrangering av folkemusikk for ulike ensembler og komponering av ny folkemusikk med utgangspunkt i det tradisjonelle. Hun har også jobbet med nyskreven musikk av blan annet Henning Sommerro og Henrik Ødegaard. Boksasp har siden 1995 vært å finne i A-klassen i kveding.

Frode Fjellheim
Fjellheim er sørsamisk musiker (piano, synthesizere) og vokalist (joik), utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium. Han har vært frilans musiker og komponist i Trondheim, blant annet ved Trøndelag Teater og Rikskonsertene. Fjellheim har skrevet flere bestillingsverk, blant andre til Festspillene i Nord-Norge og Telemarksfestivalen, og han har også komponert filmmusikk for NRK. Tidligere ledet han sitt "Jazz Joik Ensemble" til plateutgivelser, i dag kjent under navnet "Transjoik". Fjellheim har samarbeidet med flere artister, blant andre Iren Reppen, Annbjørg Lien og Sverre Porsanger.


Praktisk info

Deltakeravgift for helgen er kr 600-, men gratis for medlemmer i arrangør-organisasjonene; Ung i Kor, Norsk Sangerforum og FONOKO. Hotellkostnadene betales av den enkelte deltaker.

Enkeltrom med helpensjon hele helga: kr 2560,-
Dobbeltrom med helpensjon hele helga: kr 2160,-
Dagpakke (ikke overnatting, ikke middag på lørdag, hele helga: kr 910,-

Påmelding er ikke lenger mulig. For spørsmål, kontakt Ung i Kor på info@ungikor.com eller tlf 22005640.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar