mandag 14. oktober 2013

Dirigentkurs i Stjørdal

Ung i Kor inviterer til kurs for barne- og ungdomskordirigenterStjørdal, 10. til 12. januar 2014 (fra 19:00 fredag til 14:00 søndag)
Quality Airport Hotel Værnes/Stjørdal kino

Let’s travel! med Basilio Astulez

Ung i Kor sitt årlige kurs for dirigenter er blitt en av landets viktigste møteplasser for oss som arbeider med barne- og ungdomskor. Hvert år samles dirigenter fra hele landet for faglig påfyll fra dyktige instruktører. Men vel så viktig er anledningen til å dele erfaringer og utfordringer med kolleger.

Kurset holdes i Stjørdal. Dit kan du reise med tog, fly, buss eller bil. Stjørdal ligger rett ved Trondheim lufthavn. Vi skal bo på Quality Airport Hotel Værnes, og kommer til å arbeide i Stjørdal kino (som ligger rett over gata fra hotellet).


"Let’s travel – a bit of all"
Lurer du på hvordan du skal varme opp dine korister? Har du gått lei av det du pleier å gjøre på prøvene? Trenger du påfyll og inspirasjon? 10. til 12. januar 2014 kan du lære noen knep av en ekspert på dette feltet! Vi setter fokus på unge korsangere og deres stemmer, og vi får gode tips og eksempler på hvordan å lede oppvarming og prøver på best mulig måte! Basilio kommer til å bruke sanger fra hele kloden, og med hjelp av dem vise hvordan man kan engasjere barn og unge på en pedagogisk måte. I tillegg vil du treffe mange andre som sitter i samme båt, og det vil finnes tid å utbytte erfaringer, ideer, tips og triks.

Kurset er rettet til deg som dirigerer barne- og ungdomskor, til musikklærere og til unge sangere som vil lære mer om dirigering og ledelse av barne- og ungdomskor.


Om Basilio Astulez
Basilio kommer fra Baskerland i Spania hvor han har studert kordireksjon med bl.a. Javier Busto. Mellom 1994 og 2005 var han lærer i korsang på Alegría-Dulantzi musikkskole i Álava. Samtidig dirigerte han damekoret Aiala Abesbatza som han vunnet flere priser med. I 1999 grunnla han damegruppen Vocalia Taldea, som også de har fått fine priser på korkonkurranser rundt om i Europa.

Basilio underviser i korsang på Leioa Municipal Music Conservatory, og grunnla i 2000 ungdomskoret Leioa Kantika Korala, og SJB mixed choir i 2007. SJB har over 200 sangere mellom 9 og 20 år, og har allerede vunnet mange priser i Spania og Europa.

Basilio har turnert mye som dirigent med sine kor i Europa og USA, og er en etterspurt workshopleder og jurymedlem. I 2008 fikk han pris som beste dirigent i korkonkurransen Seghizzi International Choral Competition i Italia, og i 2009 fikk han den tilsvarende prisen i korkonkurransen i Tours i Frankrike.


Pris for kurset
Kurset er gratis. Du betaler hotellet selv ved ankomst (ikke UKO-stemmer).
Enkeltrom med helpensjon hele helga kr. 2360,-
Dobbeltrom med helpensjon hele helga kr. 1960,-

Dagpakke, hele helga
kr. 870,-
Skriv eller ring til info@ungikor.com, 22 00 56 40 om du har spørsmål. 

Meld deg på via linken: Påmelding til dirigentseminar

1 kommentar:

  1. Hvordan er programmet for helga lagt opp?

    SvarSlett