onsdag 26. februar 2014

Tove Lundborg, årets barnekordirigent

Tove Lundborg ble årets barnekordirigent                                         Tove Lundborg fikk overrakt en smidd stemmegaffel på stensokkel 
                                                    som det synlige bevis for at hun er blitt tildelt prisen som
                                                  «Årets barnekordirigent». Prisen ble overrakt av Veronica
                                                   Stokkmo fra Ung i Kor under foreldrekonserten til Gjøvik kunst-
                                                  og kulturskoles ungdomskor søndag. (Foto: Privat).

Tove Lundborg er blitt tildelt prisen som «Årets barnekordiri-gent». Overrekkelsen av prisen foregikk under foreldrekonserten til Gjøvik kunst- og kultur-skoles ungdomskor søndag. Det
er organisasjonen Ung i Korsom årlig deler ut en pris til en barnekordirigent som gjort seg spesielt bemerket i løpet av året. Prisen går til en korleder som primært arbeider med sangere under 16 år. Den kan gis til dirigenter som utmerker seg enten gjennom et spesielt prosjekt eller gjennom kontinuerlig arbeid av høy kvalitet. Tove Lundborg dirigerer hele fem kor i Ung i Kor.
I styrets begrunnelse for årets prisvinner fremheves spesielt at hun har arbeidet grundig og målrettet med barnekor, kulturskolekor og andre kor, og har bidratt til at utallige barn har fått en god musikalsk opplæring. «Tove Lundborg har markert seg som et skikkelig arbeidsjern som er særs dedikert overfor oppgaven. Hun har også vist seg som svært opptatt av å holde seg oppdatert, skolere seg og finne nytt repertoar til korene sine. På tross av flere tiår i tjeneste for lokalt og regionalt kor-liv fortsetter Tove Lundborg å gi barn i Gjøvikregionen fantastiske sangopplevelser, som da hun fikk en drøss syngende barn med på åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994», går det frem av begrunnelsen.

Prisen årets barnekordirigent består av et håndfast bevis i form av en smidd stemmegaffel på stensokkel, samt 25 000 kroner. Prisen ble overrakt av Veronica Stokkmo fra Ung i Kor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar