onsdag 21. mai 2014

Det Norske Jentekor til Japan

Oslo-Filharmoniens suksessrike turné i Japan er nettopp avsluttet, men i kjølvannet av dem gjør et annet fremstående, norsk ensemble seg klar til turné.Det Norske Jentekor er invitert av den japanske Min-On, et musikkfond som støtter utenlandske konserter i Japan. Siden 1970 har de hatt en årlig turné i Japan med et internasjonalt kor, og blant høykvalitets kor fra hele verden, falt valget i år på Det Norske Jentekor. Min-On dekker alle utgifter forbundet med reise og opphold, og honorerer også de unge sangerne for konsertene.

Det Norske Jentekor består av jenter fra 6 til 20 år, men det vil være de eldste, de fra 14-20 år som får sjansen til å reise i Japan i hele fire sommeruker, fra 11. juli til 8. august. De skal holde i alt 11 konserter og kommer til å synge i flere av salene som Oslo-Filharmonien nettopp har spilt i. 
Flere av korene som er invitert i tidligere år er kjent langt utenfor landets grenser, slik som Ellerhein fra Estland, Mozart Sängerknaben fra Wien og The Drakenberg´s Boy´s Choir fra Sør-Afrika. «Dette er derfor en stor anerkjennelse for oss», sier korets dirigent Anne Karin Sundal-Ask. «Jentene legger ned et stort arbeid for å bli stadig bedre, og det er ekstra stas at dette blir lagt merke til, til og med utenfor landets grenser».

Repertoaret består av norsk samtidsmusikk og folkemusikk, og i tillegg noen japanske sanger. Sundal-Ask forteller: «Av de japanske sangene, blir det nå arrangert en sang spesielt for koret, Hanawa saku, en sang som er blitt svært viktig for japanere etter jordskjelvet og tsunamien i 2011. De fleste japanere har hørt og kan synge denne.»


Koret bringer med seg musikk av unge, norske komponister som Marcus Paus, Ola Gjeilo og Kim André Arnesen. Flere av verkene skrevet til Det Norske Jentekor. I tillegg får det japanske publikummet oppleve nyere korklassikere av Egil Hovland og Knut Nystedt.

«Det er fantastisk å få lov til å være ambassadører for norsk musikk og musikkliv. Vi gleder oss stort», sier Anne Karin Sundal-Ask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar