tirsdag 20. mai 2014

HKH Kronprins Haakon blir Europa Cantat junior 7 sin beskytter

30.juli til 6. august samles 800 barn og unge fra 13 land i Bergen, for å delta i korfestivalen Europa Cantat junior 7. Vi er stolte og glade for at HKH Kronprins Haakon tilbyr festivalen sitt beskytterskap. Det betyr at det frivillige arbeidet som legges ned i sangaktiviteter blir sett og anerkjent. Europa Cantat arrangeres for første gang i Norge. Åpningsseremoni og konsert blir på torgalmenning torsdag 31.juli kl 16.


Europa Cantat-bevegelsen har røtter tilbake til ettekrigstiden, da en gruppe dirigenter som alle hadde deltatt i 2.verdenskrig, tok initiativ til å samle ungdommer til fellessang, med tro på at musikkens kraft kunne hele sårene mellom de oppvoksende generasjoner. Siden dengang har det vært årlige arrangementer i regi av Europa Cantat, men altså aldri før i Norge. 

Det å synge sammen er sentralt i festivalen. Det er ikke kappestrid mellom korene, men fokus på solidaritet og å oppnå god musikk gjennom felles deltaking. 

Åpningsseremonien 31.7. blir ledet av Sjøforsvarets Musikkorps, som i tillegg leder sangertoget til Johanneskirken, hvor det blir verdenspremiere på Knut Vaage sitt verk Sounds of the Northern lights. Verket er for barnekor, klokkespillet i Johanneskirken, og sjøforsvarets korps. Vi lover en storslått konsert. Vi vil også at resten av Bergen skal synge med denne dagen! Vi inviterer til sangmønstring i hjertet av Bergen. Det er en stor ære at HKH Kronprins Haakon tilbyr sitt beskytterskap. Det betyr mye både for Ung i Kor-Vest som arrangerer festivalen, og også for de tilreisende.

I tillegg til åpning den 31. og avslutning 5.august, blir det åpne, gratis konserter hver dag i festivalen, der korene presenterer sitt eget program.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar