onsdag 3. september 2014

Billetter til åpningskonsert for Ultimafestivalen

10. september er åpningsdag for årets Ultimafestival. Solistkoret skal fremføre Luciano Berios storslagne verk Coro sammen med KORK. Dirigent er Grete Pedersen. Italienske Luciano Berio (1925-2003) er kjent for sine eksperimentelle verk, men også for musikk som når et bredere publikum. Han var en komponist som benyttet de modernistiske komposisjonsteknikkene på sine egen og høyst fascinerende måte. Coro fra 1974-76 kan absolutt regnes som et av hans kjerneverk, og musikk som krever såpass av sine utøvere at det er en begivenhet når det i det hele tatt fremføres. 
Musikken er for 40 stemmer og 40 instrumenter, med sangerne plassert i orkesteret, slik at stemme og instrument sidestilles, både klanglig og visuelt. Folkemusikk fra hele verden er inspirasjon i Coro, også i tekstene som kombineres med dikt av Pablo Neruda (Residencia en la Tierra). 32 små deler glir over i hverandre og danner en rik klangverden, og for å bruke Berios egen beskrivelse: «Som musikalske bilder skrevet inn som grafitti på byens harmoniske landskap». Resultatet er mektig og medrivende.
Som gode korvenner, ønsker Solistkoret og Ultimafestivalen å gi Ung i Kor sine medlemmer  spesialpris med billetter til kun 100 kr til denne konserten. Følgende link hos Billettservice må brukes ved bestilling: 
NB: Disse billettene kan kun kjøpes over nett og mottas som PDF per mail eller fysisk i postkassen. Det medfører også at linken blir inaktiv en uke før arrangementet. Så her gjelder det å skynde seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar