tirsdag 23. september 2014

Prøysen til barnekorene!

I anledning Prøysenfest! er hele 2000 sanghefter med Prøysen-viser arrangert for kor blitt sendt ut til barnekor over det ganske land.


I slutten av august sendte Ung i Kor og Musikk og Ungdom, i samarbeid med Cantando Musikkforlag, ut en hel rekke gratis sanghefter med kjente og kjære viser av Alf Prøysen. Visene er for anledningen blitt arrangert for kor, og mottakerne var hele to hundre av landets barnekor.

Det er i forbindelse med Prøysenfest!, storfeiringen av Prøysenjubileet som Musikk og Ungdom gjennomfører med gave fra Sparebankstiftelsen DNB, at heftene er blitt produsert. Da Prøysen hadde et stort repertoar som både musiker, forfatter og formidler for barn og unge, har ett av de store mål med denne feiringen vært å formidle dette repertoaret til de oppvoksende generasjoner. Slik er barnekor over det ganske land nå blitt heldige eiere av egne Prøysen-sanghefter, og gaven er blitt tatt godt i mot.

- Vi har fått god respons fra glade dirigenter som setter pris på initiativet, sier daglig leder i Ung i Kor, Victoria Liedbergius. - Det er jo blitt arrangert en del Prøysen for voksenkor tidligere, men kanskje ikke så mye for barnekor. Slik synes vi det er fint å kunne være med å tilby dette til våre kor.

Hvert kor fikk ti hefter hver, men for de som ønsker flere så finnes det muligheter. For bestilling av flere Prøysenhefter, ta kontakt med Cantando Musikkforlag her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar