torsdag 13. november 2014

Rapport fra studentkorhelg i Kristiansand 31. okt. - 2. nov.
Den første helgen i november var deltagere fra de fire studentkorene i Kristiansand samlet til den første Kompetansehevingshelgen for studentkor noen sinne. Været i Kristiansand var ikke akkurat så veldig gledelig, men det var derimot humøret og motivasjonen til deltagerne!

Helga er et samarbeidsprosjekt mellom Ung i Kor og de fire studentkorene i Kristiansand: Femmes Spillopus Ad Libitum, Studinekoret Lady Klukk, Guttekoret Bondebrølet og Quantum Oellarus Op & Frem. I tillegg kom det dirigenter fra Skedsmo Voices for å være med på kurset i korledelse.

Fredag kveld og lørdag formiddag og ettermiddag var det kurs i korledelse og øvelser med felleskor som bestod av sangere fra studentkorene i Kristiansand. Lørdag kveld var det duket for konsert der felleskorsangene ble fremført med liveband, og hvert av korene fremførte sanger fra eget repertoar. Her ble det sunget om både Bør Børson, September og pupper, og det hele ble sydd sammen av konferansier Lars Reiten.

Marius Solevågseide som ledet kurset i korledelse er svært fornøyd med helga og synes at deltakerne på kurset var flinke og motiverte. Dette er også Kjetil enig i:

"Det er alltid spennende å samle sangere fra ulike kor i samme rom. I Kristiansand hadde vi bare noen få timer på oss til å lage musikk sammen. Å arbeide på denne måten krever en entusiasme hos alle sangerne. Sangerne i Kristiansand hadde bøtter og spann av dette, og derfor ble også resultatet så bra. De oppførte seg som popstjerner på scenen da de framførte musikken for publikum lørdag kveld."

På søndagen kom Merethe Henne fra LNU og hadde et lærerikt seminar om styrearbeid, drift og økonomi i frivillige organisasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar