onsdag 14. januar 2015

Årets barnekordirigent 2014!

Linn Andrea og koret. Foto: Morten Eckersberg
Under dirigentkurshelga på Stjørdal kunne vi endelig kunngjøre vinneren av årets barnekordirigent 2014, som denne gangen ble Linn Andrea Fuglseth! Linn Andrea er grunnlegger og dirigent for Bolteløkka jentekor, som i år har 10-årsjubileum. Prisen for årets barnekordirigent innebærer kr 25 000, en statuett i form av en stemmegaffel i smijern, og ikke minst følger det med en hel masse heder og ære. Gratulerer så mye med en velfortjent pris!

Juryens begrunnelse er som følger:

Denne dirigenten gir sangerne sine en kulturell og musikalsk oppdragelse ut over det vanlige, og driver koret sitt med en profesjonalitet og varme som ryktes langt utenfor korets grenser.

Under denne dirigentens ledelse har koret spilt inn flere cd-er, og den siste kom ut nå i 2014. 

Dirigenten takler lett utfordringen med å håndtere nærmere hundre barn under både øvelser, innspilling og lanseringskonsert for den siste cd-en, en konsert der koret sang for utsolgt hus på Riksscenen. 

Dirigenten har i år sitt 10-årsjubileum som dirigent og grunnlegger av koret sitt, Bolteløkka jentekor. 

Årets barnekordirigent er: Linn Andrea Fuglseth.


Vi har også vært i kontakt med hovedpersonen selv, som har følgende å si om tildelingen:

Å motta prisen som årets barnekordirigent 2014 er en stor ære! Jeg vet også at det er mange dyktige kordirigenter der ute som er verdige den prisen. I ti år har jeg ledet skolekoret på Bolteløkka, og bygget det opp fra en liten gruppe på femten, til en gruppe på nærmere hundre jenter. Det er flott! I 2014 hadde vi jubileum og plateslipp, og det føtes veldig fint å få en slik lønn og anerkjennelse for arbeidet som dette prisen er. Takk til Ung i Kor, og til alle involverte i Bolteløkka Jentekor gjennom ti år!

Beste hilsen,
Linn Andrea Fuglseth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar