mandag 25. mars 2013

Ung i Kor gratulerer Skedsmo Voices!


Gull og sølv til Skedsmo Voices i internasjonal korkonkurranse!


Vokalensemblet til Skedsmo Voices tok både gull og sølv i korkonkurransen Young  Prague 2013, som gikk av stabelen denne helgen. 15 unge korister fra Skedsmo Voices reiste til Praha som eneste kor fra Norge for å måle seg med utenlandske kor. Det var deltakere fra alle verdensdeler og ungdommene fra Skedsmo møtte store kor som Traverse City West Senior High School Choral-Aires fra USA og Puellae et Pueri fra Tsjekkia, samt andre kor fra Slovenia, Island og Sverige, men dommerne lot seg imponere over den rene klangen og det varierte og spennende repertoaret fra skedsmokoret. 

Vokalensamblet deltok i to kategorier; Mixed Choir og Spiritual, Gospel, jazz and pop, og sang seg til en sølvplass i klassen for mixed choir. Dommerne måtte imidlertid gi seg helt over når koret serverte Fredrik Otterstads arrangement av Griegs Dovergubbens hall og gospellåta Wade in the water i klassen for rytmisk musikk/ spiritual og Gospel. Når Skedsmoungdommen avsluttet et improvisert potpurri over norske folketoner var seieren sikret. I tillegg til korkonkuransen sang Skedsmo Voices konsert i en fullsatt St. Nicholas Chuch i hjertet av Praha. Koret imponerte og det var mange godord i kjølvannet av seieren. Vokalensamblet er også invitert på gjenvisitt til flere kor i Tsjekkia.

Skedsmo voices ble startet av Dirigent Ingrid Danbolt i 2005. På 7 år har koret vokst til å bli et stort kormiljø vi kjenner fra flere konsertarrangementer og ikke minst musikalen Dropout, som har blitt vist både i Lillestrøm, Lørenskog og i Den Norske Opera. Vokalensamblet er en gruppe av de eldste i koret og som gjerne ”strekker seg litt lengre” for å nå sine mål. Og som de har vist: det gir resultater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar