mandag 13. mai 2013

Norges Ungdomskor samstemt etter øvingshelg i operaen!

Norges Ungdomskor med dirigent Tone Bianca Sparre Dahl forbereder seg til konkurranse i Gorizia i sommer, men før det skal koret på tur til Ungarn og Slovenia.


I midten av juli drar Norges Ungdomskor til Veszprém i Ungarn for å øve i noen dager. I byen arrangeres annet hvert år en korkonkurranse og festival, Vivace festival, den samme organisasjonen som nå tar seg av Norges Ungdomskor sitt opphold. Dagene i Veszprém, avsluttes med konsert og så går turen videre til Slovenia hvor koret synger på Koper International Music Festival og i Postojna. Etter konkurransen i Gorizia avsluttes reisen hjemme i Norge med konsert i Oslo Domkirke den 23.juli.

Forrige helg hadde koret prøvehelg i Den Norske Opera og Ballett og dirigent Tone Bianca var veldig fornøyd med sangernes innsats. Det var høy konkurranse om plassene i år og det merkes på kvaliteten på koret.

Norges Ungdomskor består av 40 sangere fra hele landet som tas ut gjennom prøvesang. Mari Midtli som er 16 år og kommer fra Sel synger i koret, men er også med som solist på fele når koret skal synge folkemusikk. Det har allesammen tro på skal gå hjem i Gorizia!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar