fredag 17. januar 2014

Nytt fra Ung i Kor

Ung i Kor blir i 2014 30 år og går inn i det nye året med flere nyheter: 
Ung i Kor får ny daglig leder
Victoria Liedbergius blir fra januar ny daglig leder for Ung i Kor. Victoria er utdannet sanger fra konservatoriet i Bryssel og Köln, og har i tillegg studert administrasjon og ledelse i Oslo. Hun har sunget i kor helt siden hun var liten og deltatt i prosjekter som Verdens Ungdomskor.
Erik Bjørhei går over i stillingen som seniorrådgiver ut 2014.


Aktiv start på året
Ung i Kor startet året tradisjonelt med dirigentkurs. Over 40 deltakere var kommet til Stjørdal for å lære og la seg inspirere av Basilio Astulez fra Spania. Basilio kommer tilbake i sommer, da som instruktør i den store internasjonale barne- og ungdomskorfestivalen Europa Cantat Junior i Bergen, som arrangeres av Ung i Kor – Vest sammen med European Choral Assoctaion. Over 500 deltakere er allerede meldt på til festivalen som er den første i sitt slag i Norden.


Årets barnekordirigent 2013
I løpet av dirigentkurset i Stjørdal ble også prisen ”Årets barnekordirigent 2013” delt ut. Årets prisvinner er Tove Lundborg som dirigerer hele fem kor i Ung i Kor. Styrets begrunnelse lød:

“Årets barnekordirigent, Tove Lundborg, har siden før de fleste i Ung i Kor sitt styre ble født arbeidet grundig og målrettet med barnekor. Hun har arbeidet med kulturskolekor og andre kor, og har bidratt til at utallige barn i området har fått en god musikalsk opplæring. 

Tove Lundborg har markert seg som et skikkelig arbeidsjern som er særs dedikert overfor oppgaven. Hun har også vist seg som svært opptatt av å holde seg oppdatert, skolere seg og finne nytt repertoar til korene sine.

På tross av flere tiår i tjeneste for lokalt og regionalt korliv fortsetter Tove Lundborg å gi barn i Gjøviksregionen fantastiske sangopplevelser, som da hun fikk en drøss syngende barn med på åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994.”

Prisen årets barnekordirigent består av et håndfast bevis i form av en smidd stemmegaffel på stensokkel samt 25 000 kroner.

Støtte til musikkopplæring
Ung i Kor deler hvert år ut støtte til personer som ønsker å videreutdanne seg innenfor barne- og ungdomskorfeltet. I denne omgangen vil det bli utdelt støtte til Anne-Karin Sundal Ask, Turid Skjelten og Ingvill Espedal. Vi gratulerer og ønsker lykke til med opplæringen!  

Nye kor
Til sist vil vi hilse velkommen til våre nye medlemmer i 2014; Efteløt barnekor, Fetsund Barne- og Ungdomskor og Fokus fra Kristiansand! Alle som melder seg inn som nye kor får en startpakke med bl.a. 10 000kr. Vi nærmer oss 300 medlemskor, og det kor som bli nr. 300 vil få en gave tilsendt fra Ung i Kor.


Godt korår i 2014!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar