tirsdag 1. november 2011

Kurs for barne- og ungdomskordirigenter


Ung i Kor inviterer til
Kurs for barne- og ungdomskordirigenter
Stjørdal, 6. til 8. januar 2012 (fra 18:00 fredag til 14:00 søndag)
Quality Airport Hotel Værnes/Stjørdal kino.

Emner:
Musikkteater med unger - Steffen Kammler
Lyd og rom - Jon G. Olsen

Ung i Kor sitt årlige kurs for dirigenter er blitt en av landets viktigste møteplasser for oss som arbeider med barnekor og ungdomskor. Hvert år samles dirigenter fra hele landet for faglig påfyll fra dyktige instruktører. Men vel så viktig er anledningen til å dele erfaringer og utfordringer med kolleger.

Kurset holdes i Stjørdal. Dit kan du reise med tog, fly, buss eller bil. Stjørdal ligger rett ved Trondheim lufthavn. Vi skal bo på Quality Airport Hotel Værnes, og kommer til å arbeide dels i Stjørdal kino (som ligger rett over gata fra hotellet) og dels inne på hotellet.

Med barnesangere på de skrå bredder
Liker du musikkteater, musikaler, opera? Har du noengang satt opp en dramatisk forestilling med barne- eller ungdomskoret? 6. til 8. januar 2012 kan du lære noen knep av en ekspert på dette feltet. I tillegg setter vi fokus på barnekorsangere som ønsker ekstra utfordringer, og vi lærer mer om lokaler for øvelser og konserter.
Steffen Kammler vokste opp og ble utdannet i Tyskland. Sine første musikalske erfaringer fikk han som barn i Dresdner Kreuzchor. Han dirigerte ved operahus i Halle og Hamburg før han i 2001 flyttet til Norge og jobben som kormester for Den Norske Operas kor. Han har utviklet operaens kor til å bli blant de beste profesjonelle kor i vår del av Verden, og samtidig bygget opp Operaens barnekor, og har dirigert en rekke forestillinger for og med barn og ungdom. Steffen er også gjesteprofessor ved universitetet i Shaoxing i Kina. I Stjørdal kommer Steffen til å dele sine erfaringer fra arbeid med barn og ungdom på operascenen. I tillegg vil vi drøfte hva slags tilbud vi kan tilby de sangere som trenger ekstra utfordringer.


“God akustikk finnes ikke!”
Hvordan påvirker rommet øvelsene og konsertene våre? Ødelegger lokalet for oss, eller øker det kvaliteten på musikken vår? Ofte er det enkle grep som skal til for å bedre forholdene for sangerne i koret. Det trenger ikke koste stort å gjøre tilpasninger av rommet vi øver i. 


Jon G. Olsen er daglig leder i Akershus musikkråd, og leder Norsk musikkråd sitt nasjonale utvalg for musikklokaler. Etter lunsj lørdag, vil Jon bruke et par timer på å gi oss råd om lokalene vi synger i.

Skjema for påmelding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar