torsdag 10. januar 2013

Alle-kan-synge-prisen 2012

Alle-kan-synge-prisen 2012 ble delt ut søndag 16.des. 2012 på "Alle kan synge julen inn"-konserten i Oslo konserthus.Prisen ble introdusert av Carl Høgset som er stifter av "Alle kan synge-korene" i Norge:

"Alle kan synge-prisen deles i år ut for 11.gang. Prisen går til en eller flere personer som gjennom mange år har lært barn og unge å synge. Selve prisen er en vakker skulptur av billedhugger Nina Sundbye. Årets prisvinner opptrådte som sanger fra hun var 4 år gammel og i en alder av 12 år ble hun organist i Adventkirken i Skien. Hun ble med i et musikklag ledet av Mary og Sverre Valen og oppdaget at man kunne lære å synge! Hun ble etterhvert sangpedagog og musikkbarnehagelærer og sangen ble hennes liv. I 1974 overtok hun Jentekoret ved musikkskolen i Sandnes. Nå heter koret VIVA Sandnes kulturskolekor og er blitt et foregangskor for andre kor.
Koret er åpent for alle. Ingen opptaksprøve. 
Prisvinneren har i de senere år utviklet en ny kormetodikk som tar utgangspunkt i spontane lyder og uttrykk. Dette har ført til et stort oppsving for koret og VIVA har vunnet en rekke priser, bl.a. Grand Prix i Grieg Internasjonale Korfestival i 2011. Koret har turnert rundt om i Europa, USA, Asia og Sør-Afrika. Prisvinneren ble i 2005 valgt til årets barnekordirigent av Norges Barne- og Ungdomskorforbund. Årets prisvinner er Liv Hugstmyr Særheim."

Tidligere prisvinnere: Torstein Grythe, Margrethe Erikstad, Mary og Sverre Valen, Else Marit og Joar Rørmark, Norunn Illevold Giske, Reidun Hagenes, Maria Gamborg Hellbekkmo, Ellen Marie Vadseth Aksnes, Bjørn Moe og Arne Hadland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar