torsdag 17. januar 2013

Barnekor - med poesi og bevegelse

Ung i Kor - Vest inviterer til dagskurs for dirigenter og barnekor med sangere i barneskolealder med danske Pia Boysen.


Stavanger 19.april 2013
Bergen 20.april 2013

Pia Boysen er en sentral skikkelse i det danske barnekormiljøet. Hun har bred erfaring i sangarbeid med barn, som dirigent, musiker og foredragsholder både i Danmark og internasjonalt. Hun har gitt ut flere bøker og andre publikasjoner og har en rekke innspillinger bak seg. Det som er spesielt bemerkelsesverdig fra et norsk ståsted er at hele hennes profesjonelles liv kretser rundt barnekor og unge stemmer. Hun er altså en meget dedikert barnekordirigent og ses på som arvtakeren til Margrete Enevold som har vært hennes mentor og i stor grad en nestor i dansk barnekorbevegelse siden 80-tallet.

Pia Boysen er initiativtaker til det danske Børnekorakademiet der hun har tatt saken i egne hender for å sørge for utdannelse for danske barnekordirigenter. Første kull med mastergradstudenter begynner studiene i år. ”På konservatorierne er faget korledelse ikke prioriteret særlig højt, og der er slet ikke fokus på at uddanne gode børnekordirigenter. Så nu har jeg indset at jeg må gøre noget selv!”

Kurset tar utgangspunkt i bokserien ”Børnekor – med poesi og bevægelse” som slår fast at ”Børn elsker at danse – og at udtrykke sig med krop OG stemme. Bevægelse skærper koncentration og kreativitet – samt giver flow og frigør masser af energi.” Vi kan altså vente oss et inspirerende og forfriskende kurs med fokus på bevegelse og energi. Kom og bli inspirert!


Se våre nettsider for ytterlige informasjon og påmelding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar